Yle Fem: Petos – rahaa ja valtaa hinnalla millä hyvänsä uudessa tanskalaistrillerissä

2

Petos on tarina ahneudesta. Heidän ahneudestaan. Ja omastamme.

Yle Fem tiistaisin klo 22.00 alkaen 12.4.2016

Uusi tanskalaistrilleri Petos (Bedrag) kertoo talousrikosten maailmasta. Pankeissa, pörssissä ja hallitushuoneissa. Sarja kertoo pikavoittoja havittelevista pelureista, huijareista, yritysjohtajista ja keinottelijoista, ja niistä rikoksista, joihin he syyllistyvät tavoitellessaan rahaa ja valtaa. Sarjassa kunnianhimo vie korruption tielle ja rikollisliigat pesevät rahaa.

Sarja sai valtavan suosion Tanskassa ja keräsi enemmän katsojia kuin Silta-sarjan kolmas tuotantokausi. Tuotanto on myyty kolmeen maanosaan, Euroopassa Pohjoismaiden ohella Iso-Britanniaan, Portugaliin, Hollantiin, Belgiaan ja Luxemburgiin. Petos esitetään Kanadassa ja Australiassa ja Yhdysvalloissa sarjasta tuotetaan oma versio.

Sarjan pääkäsikirjoittaja on Jeppe Gjervig Gram, joka käsikirjoitti puolet Vallan linnake -menestyssarjan jaksoista.

– Sarja ei perustu pelkästään fiktioon. Olemme tehnet runsaasti taustatutkimusta. Jos jokin on mahdollista, se myös tapahtuu todellisuudessa, kertoo Gjervig Gram.

– Kuvaamme ihmiskohtaloita lain oikealla ja väärällä puolella. Emme halua osoittaa syyttävää sormea suurpääomaa kohtaan, vaan päästä lukittujen ovien taakse seuraamaan ahneita ja vallanhimoisia henkilöhahmoja lain kummaltakin puolelta, käsikirjoittaja jatkaa.

Sarjan konseptista vastaava ohjaaja on tanskalainen Per Fly, joka sai Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon 2005 elokuvastaan Tappo (Drabet). .

Pääosissa näemme Natalie Madueñon, Thomas Bo Larsenin, Nikolaj Lie Kaasin ja Esben Smedin.

10 x 60 min.

Suomenkielinen tekstitys.
14 päivää Areenassa.

Lue lisää »