15 vuotta täyttävä Prisma Studio saa uuden juontajan!

ee80b5b9f5b85004043b70bad4035743

Suosittu tiedeohjelma Prisma Studio täyttää tänä syksynä 15 vuotta. Samalla ohjelmaa alkaa luotsata uusi juontaja Reetta Rönkä.

Yle TV1:n Prisma Studio palaa ruutuun uusin jaksoin keskiviikkona 21.9. klo 20, ja tuolloin uutena juontajana aloittaa kokenut toimittaja Reetta Rönkä.

“Koen suurta paloa uudistaa pinttynyttä mielikuvaa tieteestä ja sen tekijöistä. Tiede ei ole synkeitä tutkijankammioita, hankalia hieroglyfejä tai umpimielisiä nörttejä. Tutkijat ja tiedemaailman ihmiset ovat päinvastoin yhteiskunnallisia vaikuttajia. Oikean, tutkimukseen perustuvan sisällön nostaminen esiin on tänä päivänä tärkeämpää kuin koskaan”, Rönkä kertoo.

Rönkä siirtyy Prisma Studioon YleX:ltä, missä hän juonsi Suomen ainutta valtakunnallista nuorille suunnattua asiaohjelmaa YleX Etusivua. Tätä ennen hän on työskennellyt mm. Uuden Suomen kolumnistina ja Nelosen uutisten juontajana ja toimittajana.

Prisma Studio on vuosien varrella vakiinnuttanut paikkansa tv:n katsojien arjessa ja kasvattanut jatkuvasti suosiotaan. Nyt ohjelmaa katsoo viikoittain lähes puoli miljoonaa suomalaista.

“Prisma Studio on aina avannut arkisten asioiden tieteellisiä taustoja ja kertonut tiedemaailman uusimmista löydöistä. Syksyllä haluamme on olla entistä paremmin kiinni ihmisten arjessa ja sen ilmiöissä. Toimittajamme testaavat itse ja ovat koekaniineina tieteen ja jokaisen meidän puolesta. Esimerkiksi syksyn ensimmäisessä lähetyksessä toimittajamme tuunaa autonsa kulkemaan leivistä ja perunankuorista tehdyllä etanolilla”, kertoo tuottaja Tiina Torikka.

Prisma Studio: Tutkijat kotisohvallasi

Prisma Studio tarjoaa iloista ja elämänmakuista tiedettä. Olipa kyse aivoista, avaruudesta tai tulevaisuuden teknologioista, Prisma Studio selvittää asiat ennakkoluulottomasti, arkisten ilmiöiden kautta. Ohjelman omat asiantuntijat ruotivat juontajan johdolla tieteen kiemuroita yllättäviä näkökulmia kaihtamatta.

Prisma Studion asiantuntijakaartiin kuuluvat Suomen eturivin tieteilijät avaruustutkija Sini Merikallio, biotekniikan tutkija Lauri Reuter, futuristi Elina Hiltunen, psykologi Jukka Häkkinen, teollisuusmatemaatikko Samuli Siltanen ja tähtitieteen sekatyöläinen Anne Liljeström.

Syntymäpäiväjuhlien kunniaksi Prisma Studion verkko- ja Facebook-sivuilla jaetaan parhaita paloja vuosien varrelta. Ensimmäinen Prisma Studio esitettiin 27.8. 2001.

Prisma Studio Yle TV1:ssä keskiviikkoisin klo 20.00 alkaen 21.9.2016