Vielä 10 kertaa Uutisvuotoa – syksyllä luvassa uutta viihdettä lauantai-iltaan

32805d4d7ec3240ceb7ce05cff4dc207
Syksy tuo suomalaisten lauantai-illan tutulle ohjelmapaikalle uutta asiaviihdettä, sillä yksi Suomen tv-viihteen pitkäikäisimmistä asiaviihdeohjelmista päättyy toukokuun lopulla.

Uutisvuoto on viihdyttänyt suomalaisten lauantai-iltaa jo 20 vuotta. Kevään aikana Yle TV1:ssä nähdään vielä 10 Uutisvuotoa. Ohjelmaa ylipäälliköi tuttuun tapaan Baba Lybeck ja kapteeneina nähdään vuoroin Petteri Ahomaa, Jani Halme, Anna Perho ja Katja Ståhl.

“Uutisvuoto on vetänyt ansiokkaan vahvasti rooliaan lauantai-illan paraatipaikalla. Täydet 20 vuotta on kunniakas ikä ajankohtaisen asiaviihteen ohjelmalle: merkkipaalupaikalla ja huipulla on yhtä aikaa sekä haikea että hyvä lopettaa”, sanoo Ylen tilaaja Arttu Nurmi.

Ajankohtaista asiaviihdettä nähdään Ylen ohjelmistossa jatkossakin. Ajankohtaissatiiria tarjoaa 5.4. alkaen Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa Noin viikon studio. Lauantai-illan ohjelmistossa aloittaa syksyllä uusi ohjelma, josta tiedotetaan lisää lähempänä.

Uutisvuotoa on tehty kaikkiaan lähes 700 ohjelmaa. Ensimmäiset 12 vuotta ohjelman juontajana eli ylipäällikkönä toimi Peter Nyman ja kapteeneina Jari Tervo ja Tommy Tabermann. Stan Saanila korvasi kansanedustajaksi valitun Tabermannin vuonna 2007. Tervon ja Saanilan lopetettua keväällä 2017 Uutisvuodon joukkueita ovat luotsanneet vaihtuvat kapteenit.

Uutisvuoto on brittiläisen Hat Trick Productionsin formaatti, jota Suomessa Ylelle on tuottanut Banijay Finland. Uutisvuoto on voittanut lukuisia palkintoja, muun muassa Venla-, Telvis- ja Media & Message -kilpailuissa.