Poliisit-sarjan 13. kaudella nähdään kaksi poikkeuksellista jaksoa

rsz_poliisit_kausi_13_logo_02

Poliisit tv-sarja on yksi Suomen pitkäaikaisimmista dokumentaarisista seurantaohjelmista. Tänään käynnistyvän kauden ensimmäisessä jaksossa seuraamme poliisin työtä koronarajoitusten vallitessa ja Uudenmaan rajan ollessa suljettu. Vaikka kadut ammottivat tyhjyyttään, eivät poikkeusolot ja rajoitukset vähentäneet poliisin työtehtäviä.

Tulevalla kaudella mukana nähdään tuttuja mutta myös uusia kasvoja

– Poliisit on tuonut jo sata konstaapelia suomalaisten kotisohville. Poliisiammattikorkeakoulun tutkimuksen mukaan suurin osa heistä on kokenut työtilanteiden hoitamisen helpottuneen jollain tavalla tai ainakin osittain sen vuoksi, että heidät oli tunnistettu tv-poliiseiksi, kertoo viestintäpäällikkö Marko Luotonen.

Mukana kaudella ovat aiemminkin tutut partiot; Kouvolasta Tiina Ahtiainen ja Petri Karonen, Hyvinkäältä Miika Peltoniemi ja Jouni Järvinen, Oulusta Kalle Luukkonen ja Sauli Ylikulju sekä poliisikoira Jussi.

Uusiakin kasvoja nähdään, kun Helsingistä tuttu Nico van Ooik saa mukaansa Nicklas Borodulinin – mutta tällä kertaa maijaan. Helsingin ratsupoliisissa Jenni Ahomäen rinnalla nähdään Juha Paananen. Uusina partioina kaudella ovat Raaseporin Johanna Lindroos ja Rikard Lindroos sekä Inarijärven venepartio Janne Kaikkonen ja Jari Autti.

– On hienoa saada mukaan uusia partioita ja uusia paikkakuntia. Tulevalla kaudella poliisin työtä seurataan Raaseporista Inariin asti. Murteiden ja paikkakuntien kirjo kiinnostavat katsojia. Tehtävien kirjo on kuitenkin hyvin yhtenevä läpi koko Suomen, paikkakunnassa riippumatta, kertoo poliisitarkastaja Marko Savolainen.

500. jakso syventyy poliisityön ääripäiden tunteisiin

Poliisit -sarjaa on tehty jo 500. jaksoa. Tämän kunniaksi uudella 13. kaudella esitetään poikkeuksellisen tunteellinen erikoisjakso. Jaksossa palataan ajassa taaksepäin, ja esitellään sarjan aikaisemmilla kausilla olleita poliiseja ja partioita.

– Erikoisjaksossa syvennytään kaikkein mieleenpainuvimpien tehtävien kautta poliisin kokemiin ääripäiden tunteisiin. Missä tilanteessa poliisit itkevät? Milloin poliisin pokka pettää? Miltä tuntuu poliisin näkökulmasta turvattomuus, hämmennys, suru, kiitollisuus tai ylpeys? ynnää Luotonen.

Kaudella nähtävä 500. jakso tuo monta vanhaa keikkaa pintaan ja mieleen näissä kaikissa eri kategorioissa.

– Jokainen poliisi on työssään nähnyt asioita, joita kenenkään ei pitäisi joutua näkemään ja joutunut menemään tilanteisiin mihin kenenkään ei pitäisi joutua menemään. 500. jakson poliisimiesten haastatteluissa kiteytyy kuitenkin koko poliisityön ydin, päättää poliisitarkastaja Marko Savolainen.
Sarja on katsottavissa Nelosella 11.1. klo 20 alkaen.