Pirkka-Pekka Petelius ja Minna Pyykkö laittavat itsensä likoon luonnon hyväksi. Ulos luontoon tekee tänä keväänä hyviä tekoja

0c4f86a0840e33db9357165b980906ca

Ulos luontoon Kevätseuranta starttaa Yle TV1:ssä su 29.4. klo 18.15.

Tällä kertaa Pirkka-Pekka Petelius ja Minna Pyykkö laittavat itsensä likoon luonnon hyväksi. He rakentavat vesilinnuille pesimälautan, auttavat kaloja kutupuuhissa, kunnostavat rantaa ja niittyjä sekä houkuttelevat luontoa pihapiiriin.

Kevään saapuminen on luontoshow vailla vertaa. Millainen on äärimmäisen uhanalaisen meritaimenen kutumatka? Miltä näyttää siilin kevätretki? Entä miten muutaman minuutin ikäinen metsäpeura ottaa ensimmäiset horjuvat askeleensa?  Tule mukaan kevään seuraamiseen, niin tiedät!

– Keväässä kivaa on sen arvaamattomuus, se tulee keikkuen. Koskaan et voi varmuudella tietää milloin ensimmäinen leskenlehti kukkii ja milloin peippo laulaa, mutta joka kevät ne pääsevät yllättämään ja aina ne ilahduttavat enemmän ja enemmän.
Nyt kun ilmasto on muuttumassa, se lisää uteliaisuuttani kevään odotukseen, Pirkka-Pekka Petelius haaveilee kevään tulosta.

– On hienoa, jos voidaan saada aikaan jotain konkreettisia tekoja luonnon hyväksi. Se on merkittävämpää kuin tehdä pelkästään televisio-ohjelmaa luonnosta. Tosin hieman jännittää, miten saadaan kiinnitettyä kaakkurilautta kunnolla lammen pohjaan ja miten löydetään kovakuoriaisia lehmän kakkakasasta, juontaja Minna Pyykkö miettii kevään tulevia koitoksia.

Keväästä nautitaan viiden ohjelman verran

29.4. Kaakkurin pesimälautta
Juontajat vievät pesälautan keskelle jäätävää metsälampea – vaikka uimalla. Jaksossa ihastellaan kurkien soidintanssia ja sulavien jäiden taideteoksia sekä autetaan ankeriaita kutumatkalle pakettiautolla.

6.5. Rannat kevätkuntoon
Minna ja Pirkka-Pekka siivoavat upeaa rantaluontoa ja ihastelevat meren kevättä. Mitä salaisuuksia löytyy Itämeren pinnan alta, miten meriluontomme herää talven jälkeen? Salaperäinen kissapetomme ilves etsii keväthangilta pariutumiskumppania, hiivimme jaksossa tupsukorvan hännillä.

13.5. Kaupunkipihasta eläinten paratiisi
Lahopuuaita, lammikko ja niitty houkuttelevat aivan tavalliselle pihalle muun muassa lintuja, perhosia ja sammakoita. Jaksossa seikkaillaan siilin jäljillä cityluonnossa, miltä öinen kaupunki näyttääkään siilin silmin? Entä miten supikoirat huiputtavat kanahaukan poikasta?

20.5. Koski kutukuntoon
Minna ja Pirkka-Pekka pääsevät virtaavan joen keskelle lapioimaan soraa ja aukaisemaan kuivunutta sivu-uomaa taimenien lastentarhaksi. Kevätkiima on tarttunut metsän oraviin ja ukkometsoon, joka naksuttelee ja pullistelee itsensä puolikuoliaaksi puolisoa hurmatessaan.

27.5. Lehmät laitumelle
Kevään tuloa juhlistetaan päästämällä lehmät kirmaamaan laitumelle. Minna ja Pirkka-Pekka kunnostavat perinnemaisemaa ja tutkivat lehmänlantaa. Upeat haahkat tuovat kevään merelle ja niittyjen kukkaloisto hurmaa kimalaiset ja värikkäät perhoset.
Seuraa kevätluonnon tapahtumia myös Yle Luonnon nettisivuilla, facebookissa ja instagramissa.
https://yle.fi/aihe/luonto
https://www.facebook.com/yleluonto/
#yleluonto