SuomiLOVE-sarjaa tehdään jatkossa Tampereen Mediapoliksessa

Suomilove-logo
Ylen suosittu ja palkittu musiikkiviihteen sarja SuomiLOVE jatkuu ainakin kahdella tuotantokaudella. Ylen ja Warner Bros. Finlandin kehittämän ohjelman tuotanto muuttaa Tampereelle Mediapoliksen studioille.
Yle on tehnyt Warner Bros. International Television Production Finland Oy:n kanssa sopimuksen SuomiLOVEn kahdesta uudesta tuotantokaudesta. Sopimuksen mukaisesti ne kuvataan Tampereella Ylen studioilla. Viides kausi tehdään syksyn 2018 aikana.
“Meillä on Tampereella erittäin vahva television tekemisen taito ja traditio sekä hyvät kumppanit. SuomiLOVEn muutto Mediapolikseen on yksi osoitus siitä, että haluamme vahvasti edistää luovaa alaa Tampereella”, Ylen Luovien sisältöjen johtaja Ville Vilén sanoo.
Ylellä on Mediapoliksessa monipuoliset tilat, hyvä tuotantokalusto ja maan laadukkaimpiin kuuluvat studiot, joissa tehdään niin Ylen kuin muidenkin tuotantoyhtiöiden ohjelmia. Yhteistyöhankkeita erilaisten kumppaneiden kanssa on toteutettu jo vuodesta 2011, ja Mediapolis avattiin Ylen lisäksi muille toimijoille vuonna 2014.
SuomiLOVEn studio-osuudet kuvataan syksyisin ja ruudussa ohjelmat nähdään keväisin tammikuusta 2019 alkaen. Ohjelmakausi huipentuu aina suorana televisioitavaan päätöskonserttiin, jossa julkistetaan yleisön valitsema suosituin rakkauslaulu.
Ylen kulttuuri- ja viihdeohjelmien tilaaja Arttu Nurmi on tyytyväinen uuteen sopimukseen.
“Uusi tuotantoympäristö tarjoaa mahdollisuuden kasvattaa ja monipuolistaa konseptia aivan uudelle tasolle. Pystymme tarjoamaan katsojille aiempaakin hienomman SuomiLOVE -elämyksen”, Nurmi sanoo.
SuomiLOVE on johdatellut katsojia musiikin kautta suomalaisten tarinoiden ja tunteiden äärelle jo neljän vuoden ajan. Tuoreimman tuotantokauden jaksoilla on ollut keskimäärin 826 000 katsojaa.
Ohjelmasarja on saanut jo neljästi vuoden parhaan viihde- ja musiikkiviihdeohjelman Kultaisen Venlan. Formaatti on kiinnostanut myös kansainvälisesti ja sitä on esitetty muun muassa Virossa, Belgiassa ja Sveitsissä.
Mediapolis on yli 30 organisaation ja lähes 2 000 media-ammattilaisen ja opiskelijan yhteisö ja yhteistyössä on mukana myös Tampereen kaupunki. Mediapolis on Ylen aluetoiminnan keskus ja siellä tehdään nyt lähes kaikki Ylen suomenkieliset lastenohjelmat sekä asiaohjelmia.