Category Archives: AVA

Uunituore dokumentti DIANA julkaistaan mtv-palvelussa torstaina 1.7.

Diana At Highgrove

Prinsessa Diana olisi täyttänyt 60 vuotta torstaina 1.7.2021. Dianan muistoksi mtv-palvelussa julkaistaan samana päivänä kansainvälisen ensi-iltansa saava uutuusdokumentti DIANA. Dokumentti tulee samaan aikaan katsottavaksi myös C Moressa ja esitetään AVAlla Dianan kuoleman vuosipäivänä tiistaina 31.8.2021.

DIANA (A Definitive Portrait of the Princess) on ITV:n juhladokumentti, joka on tuotettu edesmenneen prinsessa Dianan muistoksi. Hän olisi viettänyt tänä vuonna 60-vuotissyntymäpäiväänsä. Dokumentti julkaistaan kansainvälisesti Dianan syntymäpäivänä torstaina 1.7. ja samana päivänä myös tuoreeltaan mtv-palvelussa. Dokumentti on katsottavissa 1.7. alkaen myös C Moressa, ja se esitetään AVAlla Dianan kuoleman vuosipäivänä tiistaina 31.8.

Dokumentti maalaa kuvan siitä, miten teini-ikäinen päiväkodin apulainen löytää oman äänensä Walesin prinsessana. Arkistomateriaalit ja preesensissä kerrottava tarina auttavat katsojia uppoutumaan Dianan elämään parhaalla mahdollisella tavalla.

“Diana olisi täyttänyt tänä vuonna 60 vuotta, ja dokumenttimme tarkoitus on kunnioittaa tätä tarkalla selonteolla hänen elämästään sekä kameroiden edessä että kulisseissa. Paneutumalla tarkkaan hänen ihmissuhteisiinsa niin ystävien, kollegoiden kuin henkilökunnan kanssa tavoitteenamme on tarjota yksityiskohtainen kuvaus naisesta, joka tunnettiin myös sydänten kuningattarena”, ITV:n Jo Clinton-Davis taustoittaa.

Dokumentissa nähdään sekä harvinaisia arkistomateriaaleja Dianan elämän ikonisimmista hetkistä että ennennäkemättömiä lähipiirin haastatteluita. Taustamateriaalina on käytetty runsaasti videoita, valokuvia ja kirjeitä.

Dokumentin on ohjannut Bafta-voittaja Jemma Chisnall. Hän uppoutuu syvälle kulissien taakse tuodakseen esiin sen, kuinka monitahoinen nainen Diana todellisuudessa median luoman kuvan takana onkaan – kansainvälinen supertähti, iltapäivälehtien pakkomielle, myrskyisän avioliiton vaimo, omistautunut äiti, humanitaarisen avun ikoni ja luultavasti maailman jahdatuin henkilö.

DIANA
to 1.7. alkaen
mtv-palvelu ja C More

ti 31.8. klo 22
AVA

Jäähyväiset Modernille perheelle – palkitun komediasarjan viimeinen kausi alkaa pe 14.2. AVAlla

SOFÍA VERGARA

Sofia Vergara nousi maailmanmaineeseen roolistaan Jayn huomattavasti nuorempana vaimona Gloriana.

Moderni perhe -komediasarjan 11. ja viimeinen tuotantokausi nähdään Suomessa ensiesityksenä AVAlla perjantaina 14.2. klo 19.30 alkaen. Kausi alkaa suomalaisittain kiinnostavissa merkeissä, kun sarjassa kuullaan selvää suomen kieltä näyttelijä Miska Kajanuksen esittämänä.

Moderni perhe (Modern Family2009-2020) on lukuisilla tv-alan palkinnoilla huomioitu komediasarja Pritchettin suvun kolmesta hyvin erilaisesta perheestä, joiden arjesta ei kommelluksia puutu. Modernin perheen viimeinen jakso esitetään Yhdysvalloissa helmikuun 12. päivä.

Suomessa viimeisen kauden kimppuun päästään perjantaina 14.2. klo 19.30 AVAlla. Jaksoja esitetään perjantaisin aina kolme jaksoa putkeen. Viimeiset kolme jaksoa nähdään maaliskuun 20. päivä.

Sarjan 11. kaudella Haley (Sarah Hyland) on pienten kaksosten äiti. Lasten isä on jo sarjan ykköskaudelta tuttu poikaystävä Dylan (Reid Ewing). Kasvatusneuvoja ovat jakamassa Haleyn vanhemmat Claire (Julie Bowen) ja Phil (Ty Burrell). Clairen ja Philin toinen tytär Alex (Ariel Winter) on Etelämantereella tutkimusryhmän mukana ja kuopus Luke (Nolan Gould) on opiskelija.

Muissa rooleissa jatkavat tutut kasvot: mukana ovat viimeiselläkin kaudella aviopari Mitch (Jesse Tyler Ferguson) ja Cam (Eric Stonestreet) ja heidän tyttärensä Lily (Aubrey Anderson-Emmons) sekä Clairen ja Mitchin isä Jay (Ed O’Neil), jonka perheeseen kuuluu nuorempi vaimo Gloria (Sofia Vergara) ja Glorian poika Manny (Rico Rodriguez) sekä iltatähti Joe (Jeremy Maguire).

“Lumihirviö on todellinen”

Sarjan ykkösjaksossa nähdään sivuroolissa suomalainen Miska Kajanus, joka esittää Etelämantereella Alexin kanssa työskentelevää tutkijakollega Yngvaria.

Alex tuskailee läpi jakson, oliko maailman äärissä olevan työpaikan vastaan ottaminen järkevää. Lopuksi hän päättääkin lähteä takaisin kotiin, jolloin Yngvaria esittävä Kajanus pääsee esittämään suomenkieliset repliikkinsä: “Älä odota ulkona. Lumihirviö on todellinen.”

 

MODERNI PERHE AVAlla 14.2. klo 19.30 alkaen, kolme jaksoa putkeen.

Uusinnat Subilla sunnuntai-iltapäivisin 16.2. alkaen.

Supernanny Suomi starttaa AVAlla 5.3. – Pia Penttala pelastaa perheitä kasvatuskriiseistä

e652751_f4c065ab1529a42cb0d6af630e06136e

Supernanny Suomi nähdään tiistaina 5.3. klo 21 alkaen AVAlla. Supernanny Suomi on uusi brittiformaattiin perustuva sarja, joka tarjoaa kahdentoista suomalaisen perheen kautta katsauksen kiireiseen lapsiperhearkeen. Supernanny Suomi ohjelman asiantuntijana nähdään Pia Penttala.

Supernanny Suomi -sarjassa Supernanny Pia Penttala auttaa perheitä arjen haasteissa antamalla tukea ja ohjeita parempiin rutiineihin sekä perheen sisäisiin kiistoihin. Perheet tekevät kovasti töitä saavuttaakseen tasapainoisen tilan, jossa kaikki perheenjäsenet tulevat nähdyksi ja kuulluksi. Supernanny opastaa heitä kohti parempaa, helpompaa ja hauskempaa arkea.

Penttalan ote hyvin erilaisiinkin ongelmatilanteisiin on napakan välittävä. Rauhallisella, mutta päämäärätietoisella toiminnallaan hän osaa antaa ratkaisunavaimia niin perheen vanhemmille kuin lapsillekin.

Kuka on Pia Penttala?
Lastensuojelutyöntekijä yli 20 vuoden kokemuksella
Lastensuojeluyksiköiden toimitusjohtaja/yrittäjä 11 vuoden taustalla
Työnohjaaja 8 vuoden kokemuksella
Ylemmän erityistason psykoterapeutti 5 vuoden kokemuksella
Psykoterapian maisteri 2 vuoden kokemuksella

Ensimmäisessä jaksossa ratkotaan mm. äidin ja lasten peliriippuvuutta

Savolaisen perhe, Vantaa

Ensimmäisessä jaksossa Supernanny tapaa Savolaiset Vantaalta. Perheeseen kuuluu kolme lasta; Peppi 2v., Julius 8v. ja Rasmus 10v. Äiti Heidi ja Marko-isä ovat huolissaan poikien jatkuvasta pelaamisesta. Myös sen aiheuttama levoton käytös ja kiroilu sekä väsyttää että nolostuttaa vanhempia. Vanhemmat kokevat huonommuutta, koska eivät ole saaneet poikien käytöstä kuriin. He ovat myös yleensä eri aikaan töissä joten yhteistä aikaa on vähän.

Pelaaminen sekä konsoleilla että salaa kännyköillä hallitsee erityisesti nukkumaanmenoa, sillä pojat pelaavat yli aikuistenkin nukkumaanmenoajan. Haasteina ovat rajojen asettaminen pelaamiselle ja vanhempien kunnioittaminen. Asiaa ei helpota se että myös äiti pelaa, usein jopa yhdessä poikien kanssa.

Supernannya mietityttää erityisesti Julius, jonka omaturvantunto on niin alhaalla. Julius myös kertoo kokemastaan koulukiusaamisesta.

Missä ovat kodin turvalliset rakenteet? Entä lasten sosiaaliset taidot? Löytävätkö pojat elämää ruudun ulkopuolella?
Supernanny Suomi starttaa AVAlla ja mtv:ssä 5.3. klo 20. Ohjelma katsottavissa myös C Moressa.

Vappu ja Marja Live valloittaa AVAN suorilla lähetyksillä 6.2. alkaen

e649961_7bb998af7ea28b0cf7f87195941cf51f

Vappu Pimiän ja Marja Hintikan energinen, suora talkshow Vappu ja Marja Live starttaa AVAlla keskiviikkona 6.2. klo 21. Luvassa on jotain ennennäkemätöntä, kun nämä leidit pääsevät tekemään ensimmäistä kertaa yhdessä suoraa keskusteluohjelmaa mielenkiintoisten ja ajankohtaisten vieraidensa kanssa.

Suomen valovoimaisimmat naistähdet kohtaavat uudessa, vauhdikkaassa hyvän mielen talkshowssa, Vappu ja Marja Live -ohjelmassa keskiviikkoiltaisin AVAlla 6.2. klo 21 alkaen. Suora lähetys kuvataan Pöllölaaksossa ja vieraiden lisäksi ohjelmassa on tietenkin myös yleisöä paikan päällä.

Vappu Pimiän ja Marja Hintikan vieraina nähdään viikon puhutuimmat henkilöt ja Suomen suurimpia tähtiä. Juontajilla on kaikki pelissä myös erilaisissa haasteissa, joita he viikoittain kohtaavat.

Näiltä naisilta ei mene sanat solmuun eikä suu mutruun, kun he ruotivat päivänpolttavia aiheita keskiviikon suorassa lähetyksessä. Naisilla on keskenään hyvä tuntuma siitä, kumman pokka helpommin pettää, jos sellainen tilanne yllättää.

– Jos mun pitäisi lyödä vetoa, että kummalla meistä pettää pokka ekana, niin pistäisin panokset itseeni, aina yhtä hyväntuulinen Vappu Pimiä veikkaa.

– Olen itse asiassa aika hyvä pokkakisassa, joten uskon, että Vappu kyllä repeää nauruun ensimmäisenä meistä kahdesta, Marja Hintikka komppaa.

“Kädet savessa ja täydellä sydämellä”

Naiset ovat vilpittömän innoissaan yhteistyöstään ja nimekkäiden vieraiden saamiseksi he ovat käärineet hihansa.

– Tässä otan ulkomaanpuhelua seuraavaksi erään hyvinkin tunnetun henkilön vieraaksi saamiseksi. Että niin sanotusti kädet savessa ja täydellä sydämellä tätä tehdään, Pimiä kertoo.

– Meillä on todellinen dream team tässä ohjelmassa. Saan tehdä Vapun kanssa yhdessä ja me päästään tosiaan paljon vaikuttamaan vieraisiin; kun niitä itse henkilökohtaisesti pyydämme ohjelmaan. Ja on mahtavaa palata Pöllölaaksoon; sieltä kaikki urani osalta kuitenkin alkoi vuonna -95, kun Tauno Äijälä palkkasi minut MTV:n ruututoimitukseen kesätöihin, Hintikka kertoo innoissaan.
Vappu ja Marja Live starttaa AVAlla ja mtv:ssä 6.2. klo 21. Ohjelma katsottavissa myös C Moressa.

Ensimmäinen livelähetys televisioidaan samanaikaisesti myös MTV3-kanavalla 6.2. klo 21.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman viides kausi koukuttaa AVAlla 4.9. alkaen

e638714_8f68fbb78153bcd5d82af0250b3c29b1

Rakkauden, avioliiton ja parisuhteen ytimessä vahvoja tunteita herättävä Ensitreffit alttarilla starttaa AVAlla tiistaina 4.9. klo 21. Viidennellä kaudella mukana on uusi asiantuntija sekä ohjelmassa ensimmäisellä kaudella mukana ollut bloggaaja. Tällä kaudella avioituvien parien väliset kemiat salpaavat hengityksen entistä intensiivisemmin.

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa aikaisempien vuosien hääpareista moni on löytänyt pysyvän onnen. Miten käy viidennen kauden pareille? Syttyykö rakkaus jo ensisilmäyksellä ja miten asiantuntijat pystyvät antamaan parisuhdevinkkejä, joista myös katsojat saavat paljon irti? Tänä vuonna kolmea vihittävää paria neuvomassa nähdään Elina Tanskanen, Tony Dunderfelt ja Marianna Stolbow. Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta bloggaa mtv.fi -sivustolla ensimmäisellä kaudella naimisiin mennyt Pia Alapeteri.

Ensitreffit alttarilla -asiantuntijat tällä kaudella:

Marianna Stolbow, Parisuhdekouluttaja ja tietokirjailija, FM

Ensimmäistä kertaa Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa asiantuntijana toimiva Stolbow on urallaan syventynyt eroauttamiseen: hän on kouluttanut sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia kohtaamaan eropohdinnoissa kamppailevia aikuisia, ja kehittänyt menestyneitä menetelmiä eroprosessien läpiviemiseksi. Eroryhmien vetäjänä Stolbow on kuullut toistuvasti kysymyksen: ”miksi en oppinut näitä parisuhdetaitoja jo ennen suhteen alkua?” Näiden kysymysten innoittamana Stolbow ryhtyi valmentamaan parisuhdetaitoja.

Ensitreffit alttarilla -pariskunnilta Stolbow toivoo uteliaisuutta kumppania kohtaan. Uteliaisuus on parisuhteessa tärkeää, koska jokainen ihminen kokee itsensä merkitykselliseksi kun hänestä ollaan kiinnostuneita. Siihen liittyy myös tärkeä kysymys: haluanko ymmärtää maailmaa myös toisen ihmisen näkökulmasta?

Stolbow toivoo pariskuntien ymmärtävän, että jokaisessa erimielisyydessä oppii äärettömän paljon toisesta,
– Parisuhteet ovat kuin striptease-esityksiä: pala palalta paljastat enemmän ja enemmän itsestäsi toiselle, Stolbow kuvailee.

Faktoja Mariannasta:
Hänen pitkäaikainen haaveensa on juuri toteutunut: kesämökki Turun saaristossa. Mariannalla on yksi lastenlapsi ja kolme lasta.

Tony Dunderfelt Psykologi, uskontotieteilijä, kirjailija

Ensitreffit alttarilla -ohjelman kautta Dunderfelt on tajunnut ihmisten huikean tarpeen mennä naimisiin ja löytää rakkaus. Dunderfelt pitää syynä suurta valinnan vapautta: kolmesta on helppo valita, mutta kolmestakymmenestä on vaikea.

– On häkellyttävää, että on niin paljon fiksuja, avoimia, viehättäviä ja kouluja käyneitä ihmisiä jotka eivät ole onnistuneet löytämään sopivaa kumppania, Dunderfelt sanoo.

Fakta Tonysta:
Hän kuvailee tämänhetkistä parisuhdetilannettaan termillä “kiinnostava”.

Elina Tanskanen
Erityistason seksuaaliterapeutti, YTM, logoterapeutti, toimintaterapeutti

Tanskasen pitkä kokemus pariterapiatyöstä auttaa sen tutkimisessa, mitä ohjelman parien välillä alkaa tapahtumaan. Hän pystyy tarjoamaan pareille valmennusta ja terapeuttista apua, ja näin tasoittamaan omalta osaltaan heidän alkutaivaltaan.
– Joskus uusi läheinen ihmissuhde voi nostaa pintaan käsittelemättömiä asioita joita voi olla hyvä päästä työstämään. Parisuhteissa voi syntyä tilanteita jolloin on vaikea päästää toista lähelle, vaikka haluaisikin, Tanskanen kertoo.

Fakta Elinasta:
Hän tapasi miehensä sokkotreffeillä ja nyt takana on 10 vuotta onnellista yhteiseloa.

Ensitreffit alttarilla starttaa AVAlla sekä Katsomossa 4.9. klo 21 ja ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Seuraa AVAa myös somessa:
Facebook: AVASuomi
Insta: AVASuomi
Twitter: AVASuomi

Remontilla rahoiksi alkaa AVAlla ma 9.6. klo 20

e89986_c546ee3272901c3c89d6c596be6d88e0

Uudessa remontti- ja sisustussarja Remontilla rahoiksi 150-vuotias rivitalovanhus saa neljän pariskunnan voimin täysin lattiasta kattoon remontoituja ja sisustettuja asuntoja ihanissa Melbournen maisemissa. Aikaa asuntojen muodonmuutoksen toteuttamiseen on vaivaiset 10 viikkoa! Remontilla rahoiksi alkaa AVAlla ja MTV Katsomossa maanantaina 9.6. kello 20.00.

Remontilla rahoiksi (The Block) on australialainen remonttiohjelmasuosikki, joka nähdään kesällä 2014 AVAlla. Sarjaa on tehty Australiassa jo peräti kahdeksan tuotantokauden verran, ja meillä Suomessa nähdään niistä nyt järjestyksessään viides, joka esitettiin kotimaassaan vuonna 2012.

Sarja käynnistyy maanantaina 9. kesäkuuta ja sitä seurataan AVAlla aina arkisin kello 20.00. Perjantaisin jaksoja nähdään kaksi kappaletta. Voittaja selviää kaksituntisessa finaalijaksossa sunnuntaina 24.8.

Remontilla rahoiksi -sarjassa on aluksi kahdeksan kahden hengen joukkuetta. Parit kisaavat haasteessa, jossa he sisutavat yhden huoneen 24 tunnissa ja 5000 Australian dollarin (reilun 3500 euron) budjetilla. Tuomariston päätöksellä neljä parivaljakkoa voittaa oikeuden päästä käsiksi itse asiaan: 150 vuotta vanhaan taloon, joka on remontoitava ja sisustettava lattiasta kattoon. Huoneet arvostellaan toteutuksesta ja designista, ja kunkin huoneen voittanut pari saa lisää rahaa remonttibudjettiinsa.

Rapistunut talovanhus sijaitsee yhdessä Melbournen parhaista esikaupunkialueista. Pareilla on edessään 10 viikon rutistus, jossa yhden viikon aikana remontoidaan ja sisustetaan yksi tai kaksi huonetta. Yhteensä 52 huonetta laitetaan täysin uuteen uskoon. Kyyneleiltä, hieltä eikä pölyltä voi välttyä, kun aikataulut ja kisan paineet painavat päälle. Lopuksi asunnot huutokaupataan. Asunnoille annetaan tietty varaushinta, jonka yli menevä summa menee kilpailijoille. Suurimmat voitot tehnyt pari saa lisäksi 100 000 Australian dollaria.

Remontilla rahoiksi -sarjan juontaa puuseppä ja tv-kasvo Scott Cam. Tuomaristossa hääräävät sisustuslehti Bellen päätoimittaja Neale Whitaker, kiinteistöguru John McGrath sekä sisustussuunnittelija Shaynna Blaze. Sarja käsittää kaikkiaan 67 jaksoa.

Sadan tonnin taloja rakennetaan 9.5. alkaen

AVAn kesän toinen rakentamiseen keskittynyt uutuussarja on perjantaina toukokuun 9. päivänä alkava, BBC:n tuottama Sadan tonnin talot. Kuusiosaista sarjaa seurataan perjantaisin kello 20.00 kesäkuun 5. päivään asti.

e90015_337b6948b8fe04e176cdb70efcf7071d

Kieran ja Piers auttavat brittejä, jotka unelmoivat omasta talosta.

Sadan tonnin talot -sarjassa seurataan tavallisia brittejä, joilla ei ole varaa ostaa unelmiensa taloa. Itse rakentamalla sellainen on kuitenkin mahdollista saada, mutta se saisi maksaa vain 100 000 puntaa. Rakentajilta vaaditaan kekseliäisyyttä, sillä heillä on kaikki säästönsä pelissä.

Rakentajia auttavat sisustukseen keskittyvän Victoria and Albert -museon kuraattori, arkkitehtuuriin perehtynyt toimittaja-kriitikko Kieran Long sekä arkkitehti Piers Taylor. Kaksikko antaa vinkkejä muun muassa budjetissa pysymiseen liittyvissä asioissa sekä arkkitehtonisissa kysymyksissä. Sadan tonnin talot näyttää, että sisukkuudella, kekseliäisyydellä ja rajatulla budjetillakin pääsee pitkälle!

-Remontilla rahoiksi AVAlla ja MTV Katsomossa 9.6. alkaen arkisin klo 20.

-Sadan tonnin talot AVAlla ja MTV Katsomossa 9.5. alkaen perjantaisin klo 20.

Suurin pudottaja -sarjan avausjakso nousi AVAn katsotuimmaksi ohjelmaksi

1812642

Suurin pudottaja -sarjan sunnuntaina näytetty avausjakso nousi AVAn katsotuimmaksi ohjelmaksi, jos mukaan ei lasketa vuoden 2012 jääkiekon MM-kisoja.

Jaksoa katsoi keskimäärin 238 000 katsojaa. Ohjelma kiinnosti erityisesti naisia, joita oli lähes kaksi kolmasosaa katselijoista.

Sarjan tälle kaudelle valittiin kymmenen paria. Kilpailun pääpalkinto on 30 000 euroa. Finaalissa palkitaan lisäksi 5 000 eurolla kilpailija, joka on pudottanut parhaiten painoaan kotona kisasta putoamisen jälkeen.

http://www.mtv.fi/ohjelmat.shtml/kotimaiset/suurin_pudottaja

Suurin pudottaja alkaa 30.3. AVAlla: nämä kilpailijat tavoittelevat voittoa

1812642

Ohjelmaan valitut parit ovat sisaruksia, ystäviä, veljeksiä ja aviopareja. Kilpailijat asuvat yhteensä 10 viikkoa Suurin pudottaja -leirillä ja jokaisen kilpailuviikon päätteeksi he valitsevat kuka vähiten painoaan tiputtaneista kilpailijoista joutuu kotiin.

Leirin jälkeen kilpailijat tiputtavat painoaan vielä kotonaan parin kuukauden ajan, kunnes kohtaavat toisensa jälleen finaalipunnituksessa. Neljän ja puolen kuukauden uurastus huipentuu vaa’alla, kun yksi kilpailijoista voittaa itselleen Suurin Pudottaja -tittelin ja 30 000 euroa!

Suurin pudottaja -sarja alkaa dramaattisesti, kun heti ensimmäisesssä jaksossa kaksi kymmenestä parista joutuu jättämään kilpailun. Parit alkavat kuitenkin laihduttaa kotona ja pari, joka tiputtaa painoa enemmän kolmen viikon aikana, pääsee takaisin kilpailuun!

Kauden aikana on luvassa erilaisia haastetehtäviä ja kovaa treenausta – eikä kaudesta selvitä ilman dramaattisia hetkiä ja tunteenpurkauksia.

Suurin pudottaja -finaalissa torstaina 5.6. nähdään kolme kilpailijaa, joista yksi voittaa.

30 000 euroa. Finaalissa myös palkitaan 5000 eurolla kilpailija, joka on pudottanut parhaiten painoaan kotona kisasta putoamisen jälkeen.

Tutustu kilpailijapareihin ohjelman virallisilla kotisivuilla!

Suurin pudottaja nähdään AVAlla sunnuntai-iltaisin sekä maanantaista torstaihin joka päivä klo 21. Sunnuntaisin nähtävä jakso on tunnin mittainen pudotusjakso – ja arkipäivisin ma-to esitettävät jaksot puolen tunnin jaksoja.